DIGITALE TRANSFORMATIE

digital transformation

Digitale transformatie is het proces waarin digitale technologieën gebruikt worden om nieuwe – of bestaande – bedrijfsprocessen, cultuur en klantervaringen te creëren om op zodoende aan de veranderende bedrijfs- en markteisen te voldoen.

Digitale transformatie is een herdefiniëring van het bedrijfsleven in het digitale tijdperk en gaat  veel verder dan het digitaal maken van wat eerst analoog was of het digitaal maken van processen (digitalisering). Digitale transformatie resulteert in fundamentele veranderingen in de manier waarop gewerkt wordt en hoe waarde wordt geleverd aan klanten.

Experimenteren

Organisaties denken nog te vaak dat hun bedrijf future proof is, omdat ze nieuwe digitale tools en technologieën zijn gaan gebruiken. Aangezien alle bedrijven dit binnen afzienbare tijd gaan gebruiken, is dat niet voldoende om onderscheid te maken. Het is de gehele organisatiecultuur die mee moet evolueren met de digitale transformatie; niet alleen moeten organisaties zichzelf voortdurend uitdagen door te experimenteren en te innoveren, ook de mensen in de organisatie moeten de kans krijgen hun authentieke intelligentie te ontdekken, te ontwikkelen en te benutten. 

Organisaties zouden medewerkers meer autonomie moeten geven en eigenaarschap aanmoedigen. Creativiteit is daarbij een van de belangrijkste eigenschappen waarop ingezet moet worden, creativiteit is namelijk niet over te nemen door digitale technologie.

Artificial Intelligence

Studies tonen aan dat tegen 2022, 75 miljoen van onze huidige werkzaamheden door AI zullen worden in genomen. Tegen 2030 is dat een derde van alle huidige banen. Robots worden cognitief intelligenter en zullen ook kennis-taken overnemen in plaats van alleen arbeidstaken. AI zal daarentegen ook voor veel nieuw werk zorgen en is het dus raadzaam om veel meer in te zetten op unieke menselijke kwaliteiten en talenten en deze te blijven ontwikkelen. Wanneer mensen hun talenten kunnen ontwikkelen maakt hen dat niet alleen beter, het geeft ook energie en bevlogenheid.

Bedrijfsdoelstellingen

Digitale transformatie begint met een vraagstuk, een duidelijke kans of een ambitieus doel. Bijvoorbeeld het verbeteren van de klantervaring, het verminderen van wrijving, het verhogen van de productiviteit of het verhogen van de winstgevendheid met behulp van digitale technologieën die jaren geleden nog niet beschikbaar waren.

Het is essentieel om inzicht te hebben wat het voor een organisatie gaat betekenen om digitaal te transformeren, wat de reden ervan ook is.

 

In de nasleep van de pandemie is het vermogen van een organisatie om zich snel aan te passen aan verstoringen van de toeleveringsketen, tijd tot marktdruk en snel veranderende klantverwachtingen nog belangrijker geworden. 

Wat kun je van Dr. Bill Consultancy verwachten?

 

Veel organisaties zijn nog onzeker over de mogelijkheden of het nut van digitale transformatie. Wat zijn de specifieke stappen die genomen moeten worden? Moeten er nieuwe banen ontworpen worden om te helpen een kader voor digitale transformatie te creëren? Welke onderdelen van de bedrijfsstrategie moeten veranderen?

Consultants van Dr. Bill Consultancy werken nauw samen met jouw teams om nieuwe digitale strategieën te definiëren, nieuwe digitale business- en operationele modellen te ontwerpen en bijvoorbeeld innovaties te implementeren om de bedrijfsvoering en analytics te verbeteren. Zij zetten hierbij de meest recente digitale ontwikkelingen in. Daarnaast begeleiden zij leiders en werknemers binnen jouw organisatie bij de culturele verandering. Dit kan worden ondersteund door middel van training en/of het doen van diverse metingen.