Rijd mee naar de toekomst

‘Meerijden naar de toekomst’, doen wij samen met fabrikanten van de originele uitrusting, leveranciers van onderdelen en diensten in alle sectoren van de auto-industrie. Van fabrikanten van personenauto’s en lichte vrachtwagens tot fabrikanten van zware vrachtwagens en bedrijven in landbouw- en bouwmachines.

Automotive industrie

De toekomst veilig stellen voor de automotive industrie omvatten de strategische onderwerpen, variërend van producten en branding. Daarnaast richten onze consultants zich op operationele en tactische onderwerpen, van projectmanagement tot product lancering en van gestroomlijnde productie tot leveranciersbeheer, kostenreductie in de waardeketen en interne onderzoeksprojecten.

We vullen onze kennis aan met input van onderzoeken en creëren zo een netwerk van bekwame middelen die beschikbaar zijn voor klanten.

HOE KAN DR. BILL CONSULTANCY HELPEN ?

Onze expertise stelt ons in staat om een effectieve benadering te bieden voor het bedienen van klanten in de auto- en assemblagebranche. We gaan strategische uitdagingen aan, zoals het ontwikkelen van groeistrategieën of go-to-market-strategieën. Daarnaast hebben wij ook expertise op het gebied van portfoliostrategie, uitstekende verkoop en grootschalige transformatieprogramma’s.

Expertise

Onze operationele expertise strekt zich uit van kapitaalproductiviteit tot productontwikkelingsprocessen en Research & Development-efficiëntie. Andere kernspecialiteiten zijn: veranderingsbeheer en verkoopkanaalbeheer – allemaal in de auto- en machinecontext.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • In samenwerking met een leverancier een strategie bedenken om op winstgevende wijze de bloeiende automarkt in China aan te boren.
  • Materiaalkosten-optimalisatie toepassen op elektronische, mechanische en elektromechanische componenten, om besparingen van 15 procent of meer te realiseren.
  • We helpen bij het identificeren en benaderen van specifieke kansen voor een leverancier in de markt voor elektrische voertuigen.
  • Samenwerken met een fabrikant om een modulaire strategie voor zijn vrachtwagen-platformarchitecturen te ontwikkelen en te implementeren, zodat schaaleffecten in het wereldwijde productassortiment kunnen worden vastgelegd.
  • Programma voor prestatieverbetering dat zich richt op materiaaloptimalisatie, materiaalkosten, Research & Development-efficiëntie en productievoetafdruk om een verbetering van het resultaat voor rente en belastingen te boeken.