TRANSFORMATIONEEL LEIDERSCHAP

transformationeel leiderschapBusiness-transformatieprogramma’s zijn lange tijd gericht op een productiviteitsverbeterings-benadering. En niet voor niets: gedisciplineerde inspanningen kunnen zowel de productiviteit als de verantwoordingsplicht, transparantie, uitvoering en het tempo van besluitvorming stimuleren.

Het probleem is dat het niet langer goed genoeg is.  Het vermogen van leiders om transformationele veranderingen te stimuleren – zoals van goede naar geweldige prestaties gaan, kosten verlagen of een crisis omzeilen – is een belangrijke bron van groei en/of concurrentievoordeel.

Succesvolle leiders

Transformatieve CEO’s delen de volgende eigenschap: zij ondernemen snel doorslaggevende maatregelen en starten een formeel transformatie-programma. Om hier op voort te bouwen zijn krachtige maatregelen nodig. Dergelijke doortastende acties leiden tot een grotere kans op succes op zowel korte als lange termijn.

Prestatieverbeteringen

Met name een economische neergang is geen reden om noodzakelijke veranderingen uit te stellen. In plaats daarvan kan het dienen als een test om op korte termijn snelle, zichtbare prestatieverbeteringen te realiseren, terwijl de transformationele CEO’s hun organisaties versterken en positioneren om in de komende jaren succesvol te blijven.

Wat kun je van Dr. Bill Consultancy verwachten?

Onze consultants hanteren een evidence-based benadering van transformatie. Veel transformatie-inspanningen worden gedreven door overtuigingen in plaats van harde gegevens. Wij helpen bij het identificeren van de stappen die nodig zijn om een bedrijf te positioneren, zodat de  aandeelhouderswaarde maximaliseert. Bijvoorbeeld door een snel investeerders-perspectief toe te passen op de organisatie.

Aan de hand van een uitgebreide diagnose van de bedrijfsstrategie, produceren we op feiten gebaseerde analyses om de belangrijkste hefbomen voor waardecreatie te identificeren en aan te pakken. Tijdens een strategisch transformatietraject leggen we de nadruk op groei en duurzaam rendement voor prestaties op lange termijn.

Snel en objectief

Dr. Bill Consultancy kan door haar snelle, objectieve en onafhankelijke perspectief een essentiële rol spelen in het doorgronden van de trends, verstoringen en dynamiek die de industrieën van de klant vormen. We onderzoeken ook de wijzigingen in het operationele model die nodig zijn om waarde te ontgrendelen.

Dr. Bill Consultancy biedt hierbij transformatieprogramma’s die bijdragen aan het ontwikkelen van een scherp zicht op complexe, technologische en sociale ontwikkelingen en op de maatschappelijke effecten daarvan.