LEADING DISRUPTIVE CHANGE

Disruptief leiderschap heeft een disruptieve mentaliteit nodig in een organisatie die innovatie genereert en helpt bij het bereiken van nieuwe en duurzame groei. Dit vereist dat iedereen in de organisatie zijn mentaliteit verandert naar een ‘wat als’ mentaliteit en zo een ontwrichtende innovatie creëert.

Reageren op verandering

disruptive changeMaar verandering en hoe mensen reageren op verandering zijn heel verschillend. De menselijke reactie op verandering gaat vaak langzamer dan de verandering zelf. En hoewel iedereen weet dat niets zo constant is als verandering, kan dit heel ontwrichtend zijn.

Cruciaal hierbij is een omgeving waarin het veilig is om het oneens te zijn, te verkennen, gehoord te worden en feedback te geven en te ontvangen.

Strategie

Een herontwerp van de organisatie omvat de integratie van structuur, processen en mensen om de implementatie van de strategie te ondersteunen. Het gaat daarom verder dan het verbinden van traditionele lijnen. Tegenwoordig omvat een verandering binnen een organisatie processen die mensen volgen, de werving van talent en de ontwikkeling van de vaardigheden van medewerkers.

Pas wanneer het organisatorische herontwerp van een bedrijf overeenkomt met zijn strategische bedoelingen, zal iedereen klaar zijn om deze uit te voeren en te leveren.

Wat kun je van Dr. Bill Consultancy verwachten?

Onze consultants, met veel ervaring op het gebied van innovatie en verandermanagement, brengen je organisatie nieuwe inzichten en ideeën die je disruptieve denkvaardigheden vergroten.

  • Onze consultants helpen leiders om de zakelijke context te begrijpen en strategische, analytische en kritische denkvaardigheden te gebruiken.
  • Om de menselijke dynamiek te begrijpen en te beheren, helpen zij leiders om actief te luisteren, feedback te zoeken, duidelijk en met empathie te communiceren, integer en consequent te handelen en een omgeving van vertrouwen en transparantie te creëren.

Tenslotte zorgen zij ervoor dat beide dynamieken in evenwicht zijn, om succesvolle veranderingen te kunnen bewerkstelligen.