Consultancy

Nieuwe kansen

Ook binnen een succesvolle organisatie kunnen na verloop van tijd blinde vlekken ontstaan in denken en besluitvorming. Hierdoor worden kansen en problemen vaak niet eens opgemerkt. In dit soort situaties kan een frisse kijk op jouw organisatie in de vorm van het binnenhalen van een externe adviseur, een waardevol perspectief bieden en leiderschap in staat stellen betere beslissingen te nemen.

Waardevol perspectief

Het inhuren van een van onze consultants kan om allerlei redenen; om het implementeren van nieuwe digitale oplossingen soepel te laten verlopen, het opsporen van inefficiënte processen die nog steeds worden gebruikt omdat “we het zo altijd hebben gedaan”, of zelfs bij fusies en overnames waarvoor niet de gewenste menskracht in huis is. Daarnaast is advies omtrent strategie- of organisatievraagstukken een veelgevraagde reden voor het inhuren van een externe professional.
Een consultant kan desgewenst een (nieuw) strategisch plan ontwikkelen voor het realiseren van groei, kostenverlagingen, de implementatie van een nieuw IT systeem, het uitbesteden van niet-kern taken of het optimaliseren van de supply chain.

RESULTATEN

De consultant(s) van Dr. Bill Consultancy bieden consultingadvies in diverse disciplines, waaronder: HRM, finance, management en leiderschap en digital transformation. Deze uitdagingen -of projecten- richten zich op het ondersteunen bij verandering binnen de cultuur, structuur en strategie van organisaties in de sectoren waarin wij werkzaam zijn: Automotive, Electric Power, Financiële Instellingen, Informatietechnologie, Olie en Gas, Onderwijs, Overheid en Gemeenten en Zorg.

Wij geloven sterk in samenwerking. Wij vertellen niet zomaar wat je zou moeten doen. Onze deskundige consultants steken de handen uit de mouwen en werken samen met teams binnen jouw organisatie om specifieke zakelijke uitdagingen op te lossen. Wij luisteren naar jouw ideëen en dromen, analyseren en beoordelen de feiten en gaan op zoek naar verbetermogelijkheden met blijvende impact. Wij stoppen pas wanneer toekomstbestendige resultaten zijn afgeleverd, totdat de geïmplementeerde veranderingen niet langer projectmatig zijn, maar zijn verankerd binnen de dagelijkse activiteiten van de organisatie.

De consultants kunnen hierbij, naast hun specialistische kennis,  een beroep doen op de vele mogelijkheden die Dr. Bill Consultancy biedt op het gebied van Research & Assessment en Training & Development.

Met hun expertise kunnen onze consultants zelfs bij een kleine verandering een enorme impact teweeg brengen.